We communiceren voortdurend met elkaar, ook al praten we niet. Vaak gebeurt die nonverbale communicatie onbewust en net daarom is ze enorm belangrijk want als je kijkt, zie je de waarheid. Kijk jij bewust naar de nonverbale signalen die anderen tonen? Ben je zelf bewust van de boodschappen die jij nonverbaal geeft?

Nonverbale communicatie gebeurt van oorsprong onbewust en toont de ware emoties maar… je kan het aanleren en zo een gigantische voorsprong hebben op anderen die op hun instincten moeten voortgaan. Zeker zakelijk maar ook privé in je relatie en omgang met vrienden. Ben je ooit al op een feestje geweest waar je dacht wat zouden de anderen van me vinden? Ben je het beu dat mensen je niet meer herkennen ? Ooit een verschrikkelijk afspraakje gehad? Emotionele intelligentie (EQ) wordt vaak als een soft tool beschouwd maar al in 2003 schreef de Harvard Business Review: “Emotional intelligence isn’t a luxury you can dispense with in tough times. It’s a basic tool that, deployed with finesse, is key to professional success.”

Doordat nonverbale communicatie en emotionele intelligentie vele onderdelen bevat én in zeer vele toepassingen bruikbaar is, hebben we onze trainingen opgedeeld in 7 onderwerpen. 3 basis trainingen van 4u en 4 toegepaste trainingen van 8u

Hoofd (4u):

  • de 7 universele micro-expressies die in milliseconden uitdrukking geven van blijheid, afkeer, minachting, verdriet, verbazing, woede en angst (Haggard en Isaacs, Ekman en Friesen) waarbij we de unieke METV opleiding met videobeelden gebruiken. Deze door het Centre for Body Language ontwikkelde video’s zijn zonder twijfel de beste manier om micro-expressies aan te leren.
  • congruentie tussen wat iemand zegt en bewegingen van het hoofd
  • ogen als spiegels van de ziel
  • neus als leugendetector

Lichaam (4u):

  • je lichaamshouding heeft niet alleen invloed op hoe anderen je zien maar ook op hoe je je zelf voelt. Kijk eens naar Harvard Professor Amy Cuddy in deze TED Talk
  • rapport, spiegelen of houdingsecho zoals Desmond Morris het noemt zie je vaak bij verliefde koppeltjes maar kan je ook helpen.

Handen en voeten (4u):

  • Hoe maak je een perfecte eerste indruk. Het begint bij een goede handdruk.
  • Wat betekenen de verschillende handposities
  • Hoe je handen gebruiken tijdens een gesprek
  • Wat zeggen de voeten tijdens een gesprek

Effectief communiceren  (8u):

In deze cursus leer je de basis beginselen van de cursus rond het hoofd (4u) en BLINK een zeer praktische toepassing waarmee je de waarheid achterhaalt. Leugens kan je niet ontdekken door alleen maar naar de lichaamstaal te kijken ook al beweren vele “experten” van wel. Geen enkele wetenschappelijke studie levert hiervoor afdoend bewijs.

Overtuigend presenteren (8u):

In deze cursus leer je de basis beginselen van de cursus rond het lichaam (4u) en hoe je dit in de praktijk gebruikt om je presentaties naar een hoger niveau te brengen. Bedrijven spenderen hoge bedragen aan een slide deck met impact maar vergeten vaak de mensen die de presentatie moeten geven.

Vriendelijk ontvangen (8u):

In deze cursus leer je de basis beginselen van de cursus rond handen & voeten (4u) en hoe je met deze kennis je klanten echt welkom doet voelen. Want wat onderscheid jou van je concurrentie en zeker van online shops? De mensen op de vloer maken het verschil en klanten die zich welkom voelen, komen terug.

Innoveren met EQ (8u):

In deze cursus leer je je lichaam en geest klaarmaken om te brainstormen zoals Da Vinci, Dalí en andere creatieve genieën. Creativiteit komt niet vanzelf maar na deze dag zal je verwonderd staan van hoeveel nieuwe bruikbare ideeën je gegenereerd hebt.